Prevoz pokojnika Austrija. Prevoz pokojnika iz Austrije u Srbiju

Vršimo prevoz mrtvih iz Austrije u Srbiju te druge zemlje zapadnog Balkana. Prevoz mrtvih iz Austrije. Osim toga radimo prevoz umrtvih iz Austrije u Srbiju. Radimo i navedeno prevoz mrtvih iz Austrije u Srbiju. Transport mrtvaca iz Austrije. Naša usluga obuhvata i prijevoz pokojnika iz Austrije. Prevoz mrtvih iz Austrije u Bosnu. Transport umrlih radimo u roku od 48 sati. Osim navedenoga radimo i prijevoz pokojnika iz Austrije za Srbiju i Bosnu i Crnu Goru i Hrvatsku. Prevoz mrtvaca iz Austrije u Bosnu. Vršimo i prevoz pokojnika iz Austrije u Srbiju. Naš prijevoz pokojnika iz Austrije za Srbiju radimo efikasno.

Transport umrlih iz Austrije

Za sve ove zemlje radimo transport, tj. transport umrlih iz Austrije.

Austrije za Srbiju. Prevoz pokojnika iz Austrije za Srbiju i Bosnu. Osim što radimo prevoz mrtvaca iz Austrije. Osim toga, naše usluge su i transport mrtvaca iz Austrije. Transport mrtvaca iz Austrije je i kao prevoz pokojnika iz Austrije u Srbiju.

Prevoz mrtvaca iz Austrije u Srbiju

Prevoz pokojnika iz Austrije u Srbiju

Prijevoz umrlih iz Austrije. Prevoz mrtvih iz Austrije u Srbiju i prijevoz iz Austrije u Srbiju, prevoz pokojnika iz Austrije u BiH.

Prevoz Pokojnika iz Austrije

Prijevoz umrlih iz Austrije. umrlih iz Austrije u Srbiju.

Vršimo prevoz pokojnika iz Austrije, transport umrlih.

Osim navedenoga radimo i prijevoz pokojnika iz Austrije za Srbiju i Bosnu i Crnu Goru i Hrvatsku.

Transport mrtvaca iz Austrije

Za sve ove zemlje radimo prevoz pokojnika i transport umrlih iz Austrije. Radimo za Srbiju i Bosnu. Osim što radimo transport mrtvaca iz Austrije, onda i prevoz pokojnika iz Austrije u Srbiju.

5/5 - (202 votes)

Prevoz Pokojnika iz Austrije u Srbiju

Prevoz pokojnika/umrlih iz Austrije u Srbiju (SRB), Bosnu i Hercegovinu (BIH), Crnu Goru (CG), Hrvatsku (HR)

U Austriji je, kao i u Njemačkoj, zakonska procedura koja reguliše sahranjivanje i transport posmrtnih ostataka zakonski je regulisana. Tako na primjer u Austriji jedino registrovani i licencirani pogrebnik može podnijeti zahtijev za izdavanje međunarodnog pasoša za prevoz posmrtnih ostataka (Leichenpass.) Najbliži članovi porodice mogu prikupiti dio potrebne dokumentacije, ali u dosta slučajeva je za to potreban opunomoćeni i licencirani pogrebnik.

Cijena prevoza pokojnika iz Austrije
Pogrebno preduzeće PALMA u cijenu prevoza pokojnika iz Austrije računa cjelokupne troškove, kao što su dokumentacija, neophodna pogrebna oprema, oblačenje spremanje umrlog, konzularna taksa. Cijena prevoza varira od mjesta do mjesta u Austriji zbog same udaljenosti od konzulata i mjesta smrti. Cijena samoga pevoza varira od 0.40 – 0.60 Evra.

Koliko traje prevoz pokojnika iz inostranstva – Austrije
S obzirom na broj dokumenata koji je potrebno prikupiti, trebate računati da će trebati dan do dva dok administrativni dio ne bude gotov. Procedura je nešto duža u slučajevima kada je pokojnik umro od zarazne bolesti ili kada se radi o ekshumaciji posmrtnih ostataka jer tada bolnica ili mrtvozornik moraju obavijestiti nadležne sanitarne organe Austrije, a i Konzulat Srbije prije izdavanja sprovodnice mora dobiti dozvolu za prijem posmrtnih ostataka iz nadležnih institucija Srbije.

Kada smrt nastupi u bolnici i doktor ili nadležni organ napiše potvrdu o smrti (Todesbescheinigung) sama organizacija prevoza se završava u roku od 24h.

Ukoliko imate smrtni slučaj (ili očekujete) kontaktirajte nas i informišite se o postupku prevoza umrlih kao i cijenama prevoza. U što kraćem roku poslacemo vam ponudu u kojoj je objašnjena cjelokupna procedura prevoza pokojnika kao i cijena prevoza.

Neki od gradova iz kojih smo vršili prevoz:

Prevoz pokojnika/umrlih iz Beca (Vienna)

Prevoz pokojnika/umrlih iz Graca (Graz)

Prevoz pokojnika/umrlih iz Linca (Linz)

Prevoz pokojnika/umrlih iz Salzburga (Salzburg)

Prevoz pokojnika/umrlih iz Insbruka (Innsbruck)

Prevoz pokojnika/umrlih iz Klagenfurta (Klagenfurt)

Prevoz pokojnika/umrlih iz Vilaha (Villach)

Prevoz pokojnika/umrlih iz Welsa (Wels)

Prevoz pokojnika/umrlih iz Winer Nojstata (Wiener Neustadt)

Prevoz pokojnika/umrlih iz Sankt Peltena (St. Pölten)

Prevoz pokojnika/umrlih iz Kufstajna (Kufstein)

  • Siguran i Pouzdan Međunarodni Prevoz
  • Stručno rukovođenje procesom prijevoza pokojnika
  • Prilagodljive Opcije Prema Vašim Potrebama
  • Efikasna Organizacija Dokumentacije
  • Transparentna komunikacija

KONTAKT FORMA

Pouzdanost
Najeftiniji u regiji
Stručnost
quotes
Recenzije

Recenzije naših klijenata

Momci su mog pokojnog brata prevezli iz Nemačke za Srbiju. Sve papire I plaćanja su oni obavili, sve sto je dogovoreno ispoštovali. Momcima svaka čast i za pohvalu su.

Gospava Grgić

Hvala Bogu što smo izabrali PALMA pogrebne usluge. Njihova profesionalnost i pažnja prema detaljima tokom prevoza mog oca iz inostranstva u domovinu ostavili su neizbrisiv utisak na nas. Sve je proteklo glatko i bez ikakvih problema. Iskreno preporučujemo njihove usluge svakome u sličnoj situaciji.

Nemanja

Kada smo izgubili našeg voljenog dedu, tražili smo pouzdanu agenciju koja će nam olakšati prevoz njegovih ostataka iz Holandije u Srbiju. PALMA je bila tačno ono što smo tražili. Njihova brza reakcija, profesionalnost i empatija su nas dirnuli. Zahvalni smo im na svemu što su uradili za nas u ovom teškom periodu.

Marko